80% van de hart- en vaatziekten is te voorkomen door gezonder te gaan leven.

Ik werk nu ruim een half jaar bij Heartlife Klinieken en heb het enorm naar mijn zin. Het is zo dankbaar werk. Ik heb in deze korte tijd bij Heartlife Klinieken al een hoop geleerd. Ik wist natuurlijk dat een gezonde leefstijl heel belangrijk is en een hoop invloed heeft op bijvoorbeeld hoge bloeddruk en je bloedsuiker. Ik zie nu pas hoe belangrijk het is je getallen te kennen. Je bloeddruk, je cholesterolwaardes, je BMI en je bloedsuikerwaardes. Als deze waarden op orde zijn heb je minder kans op hart- en vaatziekten.

Ken ik zelf eigenlijk mijn waardes wel.

  • Mijn BMI weet ik, OKE. < 25
  • Mijn bloeddruk meet ik regelmatig, OKE. 120 / 80
  • Mijn cholesterolwaardes weet ik (niet) < 5 – 3 – 1
  • Mijn bloedsuikerwaarde weet ik, OKE. < 5

Ik heb meegedaan aan een gezondheidscheck aangeboden door mijn werkgever. Met een vingerprikje moest ik bloed opvangen en opsturen om mijn cholesterolwaardes te meten. Ik was in shock. Mijn cholesterolwaardes zijn te hoog. Omdat ik deze test niet zo betrouwbaar vind laat ik mijn bloed nog een keer opnieuw prikken in de kliniek. Ik houd jullie op de hoogte.

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen en nummer 2 bij mannen. De wetenschap heeft aangetoond dat aderverkalking meestal de oorzaak is. We kunnen hier wat aan doen door de risicofactoren naar beneden te krijgen. 80% van de hart- en vaatziekten is te voorkomen door gezonder te gaan leven.

Top 5 risicofactoren hart- en vaatziekten:

  • Verhoogd cholesterol
  • Overgewicht
  • Erfelijkheid
  • Te hoge bloeddruk
  • Stress