Granola

Granola zelf maken is heel makkelijk en gezond zonder al te veel toegevoegde suikers. Lekker in de yoghurt met vers fruit. Heerlijk als ontbijt. Hier het rececpt.

200 gr havermoutvlokken
150 gr gehakte noten (hazelnoten, amandelen, walnoten)
25 gr sesamzaad
25 gr lijnzaad
50 gr zonnebloempitten
2 el kokosolie (gesmolten)
4 el honing
1 el kaneel
200 gr gedroogd fruit (cranberry’s, rozijnen, abrikozen, dadels, vijgen)

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Meng de havermoutvlokken, gehakte noten, sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten door elkaar.
3. Los de honing op in de kokosolie en schep door het mengsel.
4. Meng de kaneel erdoor.
5. Spreidt het mengsel uit op een bakplaat met bakpapier.
6. Laat 15 minuten bakken op 170 graden.
7. Haal het mengsel uit de oven en laat afkoelen.
8. Meng er dan het gedroogde in stukjes gesneden fruit doorheen.
9. Doe in een goed afsluitbare pot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *