Havermoutbrood

Havermoutbrood

Een plak havermoutbrood heerlijk als tussendoortje of bij de lunch. Havermout is van nature glutenvrij (letop: niet alle havermout in de supermarkt is glutenvrij), is voedzaam, bevat veel vezels en antioxidanten en kan je op heel veel verschillende manieren eten. Voor dit brood heb je nodig ….

Wat heb je nodig

  • 300 gram Havermout
  • 50 gram lijnzaad
  • 2 handen zonnebloempitten
  • 2 el kaneel
  • 3 eieren
  • 330 ml (noten) melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 12 gedroogde vijgen
  • handje cranberries of rozijnen

Wat moet je doen

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Snijd de vijgen in kleine stukjes
  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar en meng het goed door elkaar
  • Doe het deeg in een (sileconen) cakeblik
  • Plaats in de oven en bak 40 minuten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *