Het roer gaat om ….

Ja, het is inderdaad langere tijd stil geweest. Dit kwam onder andere door privézaken die nogal veel tijd en energie van mij vroegen. Dat is nog steeds het geval en gaat ook nog wel even zo blijven. Maar ik heb niet stil gezeten.

Ik besloot in oktober jl. de boel weer op te pakken en ging naar een 3-daags business boost bootcamp van mijn businesscoach. Ik had weer even die schop onder mijn kont nodig. (Ja, ook ik heb dat af en toe nodig).
Het waren drie hele inspirerende dagen.

Gelijk de eerste dag kwam de vraag: ‘Ben je nog blij met wat je doet’. Ik hoefde daar eigenlijk niet lang over na te denken en kon gelijk zeggen NEE, dat ben ik niet.
Ik heb jaren lang kinderen en hun ouders begeleid naar een gezonde leefstijl en heb het laatste jaar ook veel kooklessen en kookworkshops gegeven aan kinderen. Ik heb dat altijd met heel veel plezier gedaan. Het roer moest om en ik besloot mijn doelgroep ‘kinderen’ los te laten. Gaat het me aan mijn hart JA. Ik gun dat elk kind gezond opgroeit vol energie en zelfvertrouwen en zonder overgewicht. Maar kan ik mijn business er op bouwen, NEE.
Complete chaos ontstond in mijn hoofd. Wat had ik gedaan. Was dit wel de juiste keuze, wat is dan mijn nieuwe doelgroep, hoe nu verder. Ik was helemaal van slag. De hele nacht liggen malen. De tweede dag kwam er wat meer rust in mijn hoofd toen mijn coach zei:

Heel langzaam begon ik weer te landen en vielen er een heleboel puzzelstukjes op zijn plek.
De WHY is best heel groot kan ik wel stellen. Mijn man, hartpatiënt, werkt meer dan 40 uur in de week. Het zou voor hem beter zijn als hij wat minder zou kunnen werken, maar dat betekent dat ik meer geld moet verdienen. Nu moest ik alleen nog gaan bedenken hoe.
De derde dag kreeg ik enorm veel energie na het prachtige verhaal van Maarten van der Weijden. Wat kan die man mooi vertellen en wat een enorme vechter. In de loop van de derde dag, na heel veel gesprekken te hebben gevoerd met andere coaches, kreeg ik steeds meer grip op mijn nieuwe doelgroep.

De nieuwe doelgroep is geboren!

Ik werk sinds een half jaar bij een hartkliniek in Utrecht. HeartLife Klinieken behandelt en begeleidt mensen met hartklachten, vanuit een passie voor preventie. Bij HeartLife hebben we speciale aandacht voor het vrouwenhart.

Ik wil mensen bewust maken en voorkomen dat ze bij ons de kliniek in lopen. Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen en nummer 2 bij mannen. 80% van de hart- en vaatziekten kunnen worden voorkomen door een gezonde leefstijl. Daarnaast wil ik uiteraard ook de mensen die bij ons de kliniek uitlopen en wat aan hun leefstijl moeten doen begeleiden. Heb je verhoogde cholesterolwaardes of een verhoogde bloeddruk dan heb je misschien medicatie nodig, maar door het aanpassen van je leefstijl, gezond eten, meer bewegen en meer ontspannen is al een heleboel winst te behalen en kan je misschien de medicijnen weer laten staan. 

Maar hoe wil en ga ik dat aanpakken. Dat is iets wat ik aan het uitwerken ben. Dus als ik hier meer inzicht in heb hoe ik dat wil en kan doen breng ik jullie uiteraard op de hoogte. Nog even geduld……