Ontbijtkoek

ontbijtkoek

Een gezond tussendoortje vinden is best lastig. Een grote plak ontbijtkoek is heerlijk, maar zit boordevol suikers. Daarom vandaag dit recept voor een gezonde ontbijtkoek. 

Wat heb je nodig

  • 250 gr Roggemeel
  • 2 tl kaneel
  • 1,5 tl koekkruiden
  • 3 el palmsuiker
  • ½ tl bakpoeder
  • 1,5 tl baking soda
  • Snuf zout
  • 250 ml (amandel) melk
  • 50 gr ahornsiroop
  • 1 el appelstroop
  • Bakpapier en cakevorm

Wat moet je doen

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet cakeblik wat in en bekleed met bakpapier.
  3. Doe alle droge ingrediënten samen in een kom.
  4. Voeg de melk, ahornsiroop en appelstroop toe en roer tot een egaal beslag.
  5. Schep het beslag in de cakevorm.
  6. Bak voor ongeveer 55-65 min. Hou in de gaten dat de koek niet te donker wordt aan de bovenkant. Leg er dan een ingevet bakpapiertje overheen.
  7. Laat afkoelen.
  8. Bewaar in een goed afgesloten bak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *