Spruitjesburgers

300 gr geschilde (zoete)aardappelen
20141007_161002500 gr schone spruitjes
1/2 el kerriepoeder
bloem
2 eieren
paneermeel (breadcrumbs)

Snijd de aardappelen net zo groot als de spruitjes. Doe ze samen in een pan met water dat alles net onder staat. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Giet na 15 minuten het kookvocht af. Stamp de aardappelen en spruitjes fijn. Breng op smaak met peper, kerrie en voeg 2 el bloem toe. Vorm er met natte handen dikke burgers van. Verdeel in 3 borden de bloem, 2 losgeklopte eieren en het paneermeel. Wentel de burgers er in deze volgorde door. Verhit boter in een koekenpan en bak de burgers goudbruin en krokant in ongeveer 8 minuten.
Lekker met minigehaktballetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *