Rijstwafel mueslireep

20150529_154859

Een mueslireep is een lekker en makkelijk tussendoortje. Ik eet ze regelmatig, maar dan wel zelf gemaakt. Ik dacht ook altijd dat de mueslireep een gezonde snack was, maar helaas zitten veel repen boordevol suikers. Deze repen zijn wel een gezond tussendoortje met lekker veel zaden.

Wat heb je nodig voor 6 repen

  • 2 rijstwafels, fijngestampt
  • 35 gr havermout
  • 18 gr lijnzaad
  • 10 gr kokosrasp
  • 40 gr zonnebloempitten
  • 60 ml honing (minder mag ook)
  • 40 gr pindakaas
  • 1/4 tl vanille-extract
  • 2 el kokosolie

Wat moet je doen

  1. Bedek een schaal met plastic folie (gebruik een lege ijs-doos) of vul een muffinvorm met papiertjes.
  2. Verkruimel de rijstwafels in een grote kom
  3. Meng de rijstwafels, havermout, lijnzaad, kokosrasp en zonnebloempitten.
  4. Meng in een andere kom de honing, pindakaas, vanille en kokosolie, zet het 20-30 sec in de magnetron en roer even goed door.
  5. Roer de natte ingrediënten door de droge en roer goed door.
  6. Stort het in de vorm of vormpjes en duw goed aan met de achterkant van een lepel.
  7. Laat opstijven in de koelkast (over nacht) of een paar uur in de diepvries, snijdt in stukken en bewaar in de diepvries. Je kunt ze zo uit de diepvries eten, door de pindakaas blijven ze zacht.

Recept uit “De spinazie Academie” door Miriam Bouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *