Sushi

Ingrediƫnten (4 personen)

  • 4 norivellen
  • 200 gr (sushi)rijst of quinoa (of 100 gr rijst en 100 gr quinoa)
  • 2 el rijstazijn
  • rolmatje
  • wasabi
  • sojasaus
  • groente naar keuze (reepjes wortel, komkommer, avocado)
  • vlees of vis naar keuze (gerookte kip, zalm, tonijn, garnalen etc.)

Bereidingswijze

Kook de rijst/quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijstazijn erdoor en laat afkoelen. Snijd de groente en vlees/vis in repen zolang als het norivel.
Leg het norivel met de glanzende kant naar boven op het rolmatje. Verdeel een dun laagje rijst/quinoa over het norivel en druk goed aan en houdt de randen vrij. Smeer het eventueel in met een mengsel van wasabi en mayonaise. Leg de groente en vlees/vis dicht op elkaar op de rijst/quinoa en rol heel strak op. Maak het randje nat met wat water en plak het dicht. Rol het strak in plasticfolie en leg het tot gebruik in de koelkast.
Snijd de rol vlak voor opdienen in plakjes met een scherp mes. Serveer met wat sojasaus en eventueel nog wat wasabi voor de liefhebber. Eet smakelijk!20141025_190727

Het enige nadeel van sushi gemaakt met quinoa is dat het minder goed plakt. Voorzichtig met snijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *