Tonijnkoekjes

TonijnkoekjesTonijn bevat veel eiwitten en omega 3 vetzuren en zit ook nog eens boordevol vitamines en mineralen. Samen met de zoete aardappel en groente een heerlijke maaltijd. Hoe maak je deze koekjes klaar.

Wat heb je nodig voor 2 volwassenen en 2 kinderen

  • 450 gr aardappels (bataat)
  • 150 gr broccoli
  • 75 gr diepvrieserwtjes
  • ½ citroen
  • (room)boter
  • 2 x 200 tonijn in water
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • verse munt (of gedroogde munt)
  • 2 sneetjes brood (of breadcrumbs)
  • 1,5 dl Griekse yoghurt
  • kokosolie om in te bakken

Wat moet je doen?

  1. Schil de aardappelen, snijdt ze in stukken en kook ze 10 minuten.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en de stelen in plakjes en kook deze 5 minuten. Doe de laatste 3 minuten de erwten erbij.
  3. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
  4. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Voeg de citroenschil, het sap, klontje boter en peper en zout toe en stamp fijn met de pureestamper.
  5. Open de blikjes tonijn en giet het water af. Meng de tonijn samen met de broccoli en de erwten door de aardappelpuree.
  6. Verdeel het mengsel in 8 hoopjes, vorm er ronde koekjes van bestuif met wat meel.
  7. Scheur het brood in stukken en doe in de blender of keukenmachine tot het kruimels zijn en doe in een ondiep bord.
  8. Klop de eieren in een andere kom.
  9. Wentel de tonijnkoekjes door het ei en vervolgens door het broodkruim.
  10. Knip met een schaar de munt klein en doen in een kom met de yoghurt, overige citroenschil en wat peper en zout. Doorroeren en klaar is je yoghurtsaus.
  11. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan en bak de tonijnkoekjes aan beide zijden 5-6 minuten tot de lekker goudbruin zijn.
  12. Serveer met de yoghurtsaus en een heerlijk salade.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *