Voor alle moeders …..

- die zuchtend op de bank ploffen na een hectische dag.
- die zo verschrikkelijk moe zijn en zo graag hun dag vol energie zouden willen doorkomen
- die zo ontzettend hun best doen een goede moeder te zijn, maar soms het gevoel hebben te falen
- die proberen alle ballen in de lucht te houden, maar ’s avonds de frituurpan aanzetten omdat het maken van een gezonde warme maaltijd niet lukt
- die hun lijf niet meer terug kennen na het dragen van hun kinderen. Die zo hun best doen om in shape te komen
- die zelden of nooit me-time hebben, omdat de tijd op is

De zomervakantie is voor velen voor ons al weer voorbij. We hebben lekker genoten van vakantie en van elkaar en zijn weer helemaal uitgerust en opgeladen. Maar nu de kinderen weer naar school gaan is het drukke leven weer begonnen. We gaan weer in de hoogste versnelling en dan zijn we dat relaxte en uitgeruste gevoel vaak heel snel weer kwijt.

Ben jij ook zo’n supermama die het gevoel heeft dat ze altijd maar die ballen in de lucht moet houden? Als moeder heb je het er maar druk mee: voor de kinderen zorgen, naar school brengen en naar de sport, werken, het huishouden, boodschappen doen, koken, tijd maken voor je partner/familie/vrienden en dan wil je ook graag tussendoor zelf sporten en het liefst even dat momentje voor jezelf. Maar dat zijn toch vaak de dingen die er bij inschieten. Even dat momentje voor jezelf wordt als eerste weggestreept. Er zitten helaas maar 24 uur in een dag. Je hebt altijd tijd te kort, maar het is o zo belangrijk om wel even zo af en toe die momentjes te pakken.

Hoe zou jij het vinden als je gewoon af en toe even een bal kan laten vallen zonder dat je je schuldig hoeft te voelen. Je weer je prioriteiten kunt stellen en goed voor jezelf gaat zorgen, zodat je je energie, tijd, humeur en gezondheid kan bewaken. Dit zijn zaken die jij en ook je kinderen hard nodig hebben.

Ga jij het vanaf nu anders doen?