Over mij

Foto Angela

Ik weet als geen ander hoe het is om te zwaar te zijn. Ik heb jaren lang gejojood. Van het ene dieet naar het andere dieet. Ondanks dat wij thuis best al heel gezond aten, omdat mijn ouders beide hartpatiënt zijn, lukte het me niet op een gezond gewicht te komen.

Toen ik uiteindelijk de opleiding voor gewichtsconsulente ging volgen leerde ik hoe het wel moest. Ik ging stapje voor stapje mijn eetpatroon veranderen en ik viel af en die kilo’s zijn er nooit meer aan gekomen. Ik zit al jaren op hetzelfde gewicht en voel me energiek en zelfverzekerd.

Sinds 2 jaar is mijn man hartpatiënt. Ik kan je vertellen dat dat een behoorlijke impact heeft op ons gezin. Van de een op de andere dag was hij hartpatiënt en dat voor de rest van zijn leven. Het wordt nooit meer hetzelfde en hij heeft behoorlijk moeten inleveren. Ze hebben tot op de dag van vandaag niet kunnen achterhalen hoe dit is ontstaan. Dat zullen we ook nooit weten. Een gevalletje van vette pech! Heel frustrerend, omdat ik durf te zeggen dat onze leefstijl best goed is. Gezond eten met weinig zout en vet, weinig alcohol, niet roken, overall voldoende beweging en zo af en toe even me-time om tot rust te komen. En ook had hij geen hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol.

Vanaf mei 2018 ben ik werkzaam bij Heartlife Klinieken in Utrecht. Hier behandelen en begeleiden we mensen met hartklachten vanuit passie voor preventie. We hebben speciale aandacht voor het vrouwenhart. Ik werk hier 2 dagen in de week met veel plezier.

Een man die hartpatiënt is en werken in een hartkliniek heeft me veel inzicht gegeven. Iedereen weet dat de gezondheid van hart- en bloedvaten wordt bedreigd door allerlei slechte gewoonten, zoals roken, te vet eten, te weinig beweging en stress. Wat velen niet weten is dat hart- en vaatziekten al beginnen op kinderleeftijd. Maar in 80% van de gevallen kunnen hartklachten voorkomen worden door verandering in leefstijl.

Eet vers en onbewerkt, beweeg, slaap en drink niet teveel. Ik wil heel graag jou op weg helpen naar een gezonde leefstijl. Voorkomen dat jij straks ook een hartpatiënt bent en je leven compleet overhoop wordt gegooid.

En weet, het is nooit te laat voor preventie!

Ik ben een mensenmens maar tegelijkertijd ook resultaatgericht. Ik doe er alles aan om gestelde doelen te behalen en bij tegenslagen geef ik niet op. Ik help jou om tot resultaat te komen en dat lukt alleen als jij je inzet en in actie komt. Verandering van eet- en leefpatroon is een hele grote uitdaging maar daar help ik graag bij.

Ga jij die uitdaging aan? Wil jij in actie komen? Misschien kan ik iets voor jou betekenen. Wil je een gratis sessie aanvragen of heb je nog vragen, mail of bel me gerust.

Angela